5 tips om je verloren spullen terug te vinden

Sleutels kwijt, telefoon kwijt of weer je portemonnee kwijt... om gek van te worden toch? Waarom blijven al die spullen niet gewoon liggen op de plek waar je ze had neergelegd? Goed nieuws! In deze blog staan 5 tips om je verloren spullen terug te vinden!

 

1. Wat heb ik allemaal gedaan?

Thuis worden het vaakst spullen kwijtgeraakt. Je hebt je oortjes in je hand en er wordt aangebeld. Je legt je oortjes onbewust ergens neer en opent de deur. Een uur later wil je lekker muziek gaan luisteren en ben je je oortjes kwijt… super frustrerend. Dit gebeurt iedereen dagelijks, maar daar is een oplossing voor! Door even rustig te gaan zitten en in je hoofd alle stappen af te gaan die je het afgelopen uur gedaan hebt kom je vanzelf bij je oortjes terecht.

 

2. Zoek op standaard plekken

Waar leg jij je fietssleutels altijd neer? In de la, op de kast, in de kast, op het aanrecht of in je jaszak. Meestal liggen dit soort spullen op standaard plekken. Als je druk bezig bent met andere dingen leg jij je sleutels waarschijnlijk onbewust op één van deze plekken. Ga al deze plekken na en ja hoor, sleutels gevonden!

 

3. Zoek hulp

Vaak maken mensen zichzelf helemaal gek als ze iets kwijt zijn. Ze hebben alles al geprobeerd en zijn ten einde raad. Op zo’n moment heb je niet zo veel meer aan jezelf en kun je beter hulp inschakelen. Vraag je moeder, broer of vriend om te helpen. Niet persé met zoeken, maar wel met helpen denken. Vaak zeggen andere iets waar jij zelf nog niet aan gedacht had en dat kan wel de ‘key’ zijn naar jouw kwijtgeraakte sleutel!

 

4. Maak schoon!

Nog steeds niet je oortjes gevonden? Haal vooral niet het hele huis overhoop tijdens het zoeken. Daardoor ontstaat er niet alleen chaos in je hoofd maar ook in huis. Zo vind je je oortjes natuurlijk nooit terug… Doe het tegenovergestelde, Pak er wat schoonmaakspullen bij en schoonmaken maar! Door schoon te maken ga je elk plekje in je huis langs en mis je niks. Op die manier zoek je gestructureerd en is de kans stukken groter dat je je oortjes wel vindt!

 

5. Bluetooth trackers

Dit kwijtraak probleem is natuurlijk te voorkomen. Je telefoon bijvoorbeeld is makkelijk terug te vinden. Door een geluidje af te spelen of door jezelf te bellen heb je ‘m binnen no-time teruggevonden. Ik hoor je al denken; kon dit ook maar met andere spullen. Dat kan! Door een bluetooth tracker aan bijvoorbeeld een sleutelbos te hangen kun je je sleutels net als je telefoon binnen no-time terugvinden. De bluetooth tracker is verbonden met je telefoon waardoor je heel gemakkelijk kan zien waar je sleutels zijn. Het is toch heerlijk om jezelf nooit meer druk te maken om spullen die kwijt zijn? Twee toegankelijke bluetooth trackers zijn Tile en Chipolo. Deze bluetooth trackers hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en kun je aan bijna alles vastmaken.

Werken de eerste vier tips niet of heb je geen zin om al die moeite te doen? Dan kun je jouw spullen voorzien van de bluetooth trackers van Tile en Chipolo.